Trenutno gledate
Početna > Vesti > Treća Testenijada

Treća Testenijada

U subotu, 26. septembra u Titelu je održana 3. po redu Testenijada u organizaciji Udruženja za dečiju i cerebralnu paralizu „Prijatelji Titela“. I pored veoma lošeg vremena od 10 časova ujutro su počeli da pristižu gosti sa svih strana Vojvodine. Od 11 društava za dečiju i cerebralnu paralizu, koja rade na teritoriji AP Vojvodine, u Titel su došli predstavnici 8 društava, pored njih manifestaciju su uveličali i predsednica pokrajinskog saveza za dečiju i cerebralnu paralizuRužica Garunović, predsednik republičkog saveza za dečiju i cerebralnu paralizu iz Beograda Novak Lazentić, kao i predstavnica Crvenog krsta Titel Marija Olah i Narodne Biblioteke „Stojan Trumić“ Goran Popović. Oko 11 časova ekipe su preuzele neophodan materijal i takmičenje u spravljanju specijaliteta od testa je moglo da počne.

2

Dok su neki vredno rastezali testo drugi su se oprobali u paraolimpijskom sportu – streličarstvu. Luk, strelu i metu u Titel je doneo selektor paraolimpijske reprezentacije Srbije, Radovan Nikolić.

Dok su se specijaliteti pekli, goste je zabavljao tamburaški orkestar Zvonka Gubrinskog.

20150926_134410

Oko 13 časova specijaliteti su bili gotovi i žiri je preuzeo uzorke za ocenjivanje.

I ako je osnovni cilj Testenijade bio da se osobe sa posebnim potrebama druže, ni takmičarski duh nije izostao. Treće mesto osvojila je ekipa iz Novog Sada, drugo ekipa iz Apatina, a najbolji su ove godine bili takmičari iz Sremske Mitrovice.

Predsednik Udruženja za dečiju i cerebralnu paralizu „Prijatelji Titela“ Đorđe Očaj nije krio zadovoljstvo odzivom gostiju, a utisci gostiju su bili da ni uporna kiša nije mogla da pokvari dobro raspoloženje.

Ostavite odgovor

Top